На 1 юли принцеса Даяна трябваше да навърши 60 години. Тя обаче остана завинаги на 36, а споменът за нея продължава да живее не само сред роднини и приятели, а и сред всички, които я обичаха и истински й се възхищаваха.

Принц Уилям, принц Хари, статуята на принцеса Даяна и ще говорят ли заедно на откриването й

Колко голяма е пропастта между Уилям и Хари

Или просто си правят напук

Както разбрахме преди време, по повод рождения й ден в градините на замъка Уиндзор ще бъде открита нейна статуя, а събитието трябва да събере отново синовете й Уилям и Хари. Булчинската й рокля пък е част от нова изложба в двореца Кенсингтън и всички желаещи имат възможността да видят най-дългия шлейф на кралска сватбена рокля, правен някога - 7.62 м.

А покрай годишнината от рождението на Даяна Спенсър още една вещ от нейния живот доби голяма популярност. Става дума за автомобила, който принц Чарлз й подари за годежа им - Ford Escort от 1981 г.

Неведнъж Лейди Ди е снимана зад волана на чисто новата тогава кола. Тя обаче я използва прекалено кратко - до август 1982 г. А сега возилото, което е едва на 133 575 км и е с изцяло оригинални части, тапицерия и боя, бе обявено за продан на търг, който ще се проведе на 29 юни.

Фордът от 20 години е собственост на "голям фен" на принцеса Даяна, който предпочита да остане анонимен. Очаква се цената на автомобила да достигне между 30 и 40 хиляди паунда в хода на наддаването, предава BBC.

Принцеса Даяна, булчинската й рокля и споразумението, което постигнаха принц Уилям и принц Хари

Уилям и Хари съживяват спомена за Даяна

Поне в това са единни

Като бонус към ретро возилото с кралско потекло идват и много снимки на Лейди Ди, както и копие на талисман от сребърна жаба, подарен на принцесата от нейната сестра лейди Сара Спенсър.