Принц Андрю може и да преживява най-неприятния период в живота си (и напълно основателно, ако твърденията на Вирджиния Джуфри се докажат), но това не пречи на голямата му дъщеря да изпълнява задълженията, свързани с монархическата й титла.

Принц Андрю и поредната титла -  херцог на Йорк, от която е принуден да се откаже

Поредният удар срещу принц Андрю

Ето от кого идва този път

Принцеса Беатрис беше на посещение в Швеция, където се срещна с принц Карл Филип.

Двете кралски особи се срещат за първи път, а целта им е да привлекат вниманието върху едно подценявано разстройство - дислексията. Беатрис пристигна в Стокхолм в компанията на съпруга си Едоардо Мапели Моци.

Там беше посрещната от шведския принц Карл Филип и съпругата му принцеса София, с които заедно присъстваха на първата Световна асамблея, посветена на дислексията, в кралския дворец в Стокхолм.

Събитието е организирано от благотворителната организация Made By Dyslexia, на която Беатрис е посланичка, и чиято цел е да промени възприятията за хората, страдащи от разстройството. Карл Филип и София пък са основатели на фондация, която се бори за същото, както и за безопасността на децата в интернет.

А ангажираността и на двете кралски особи с темата съвсем не е случайна. Принцеса Беатрис е диагностицирана с дислексия, когато е седемгодишна. Принц Карл Филип също страда от дете от разстройството и е патрон на шведската Асоциация на дислексиците, съобщават от People.