Освен че със съпругата си Кейт Мидълтън вече малко повече от месец са принц и принцеса на Уелс, Уилям вече официално е и престолонаследник на британската корона. Съвсем обичайно е вниманието към него да е още по-голямо, а собствените му изисквания към околните - също.

Крал Чарлз III, Камила, принц Уилям и Кейт Мидълтън, и първата им официална снимка

Кралското семейство - редуцирано до най-важните си членове

Какво разкрива новият портрет

Макар очевидно да е в добри отношения с втората съпруга на баща си, 40-годишният принц има специални изисквания към това как кралицата-консорт да се държи с децата му.

Според кралския биограф Анджела Левин Уилям не възприема Камила баба на децата си Джордж, Шарлот и Луис. "Уилям даде ясно да се разбере, че Камила е втора съпруга на баща му, но не е доведена баба на децата му", пише Левин в книгата си Camilla: From Outcast to Queen Consort според списание InStyle.

Снимка 591187

Източник: GettyImages

Според авторката и децата са наясно, че имам двама дядовци - крал Чарлз и бащата на Кейт Мидълтън Майкъл, но една баба, Керъл Мидълтън. Камила е приела това разграничение. Самата тя никога не е имало кой знае каква роля в живота на Уилям.

Когато става съпруга на баща им Чарлз през 2005 г., принц Уилям и принц Хари са съответно на 23 и на 20 години. Камила никога не се опитвала да замести майка им принцеса Даяна, а по-скоро е искала да я възприемат като "приятелски настроен" възрастен.