Днес, 5 септември, е специален ден за семейството на принц Уилям и Кейт Мидълтън - първият учебен ден на дъщеря им Шарлот. В следващите години тя ще трупа знания и умения в същото училище, където е и батко й Джордж.

Thomas's Battersea е елитното учебно заведение в Лондон, което херцогът и херцогинята на Кеймбридж избраха за двете си деца. Таксата за един срок е около 8000 хиляди долара, като за малката принцеса Уилям и Кейт ще получат отстъпка, защото е второ дете от семейството, което се обучава там.

Шарлот е само на четири години, но е достатъчно голяма за подготвителните класове. На същата възраст беше и първият учебен ден на принц Джордж преди две години.

Снимка 441500

Източник: GettyImages

Тогава майка му не успя да присъства заради сутрешно неразположение по време на третата си бременност, но днес гордо държеше двете си деца за ръка, облечена в рокля на Michael Kors за 250 долара.

Снимка 441497

Източник: GettyImages

Както за първи път, и дъщерята на Уилям и Кейт бе притеснена и срамежливо се криеше зад полите на майка си. После се запозна с директорката на учебното заведение, която лично посрещна най-известните си ученици, и напрежението малко по малко отстъпи място на еуфорията.

Снимка 441499

Източник: GettyImages

Принц Джордж, уроците по балет и кой се присмя на сина на Уилям и Кейт

Защо се присмяха на принц Джордж

И кой го защити

В училище ще се обръщат към Шарлот не с благородническата й титла, а с "Шарлот Кеймбридж". Тя ще бъде в клас с още 20 деца. Двамата с брат й Джордж носят традиционните униформи на училище, с които по никакъв начин няма да се различават от останалите ученици, въпреки че са трети и четвърти по линията за наследяване на британската корона, пише Daily Mail.