Принц Джордж е любимото ни хлапе от британския кралски двор. Той може да бъде както много срамежлив, така и достатъчно див, че да се наложи майка му Кейт да го укротява. Като пряк наследник на короната, на сина на херцога и херцогинята на Кеймбридж се възлагат големи надежди.

А в момента основният приоритет в живота му е поставянето на добри основи с качествено образование. Принц Джордж е възпитаник на Thomas's Battersea School в Лондон, където ще се върне само след няколко дни, този път със сестра си Шарлот.

Учебното заведение има дълги традиции и добра репутация, а като част от програмата са и часовете по класически балет, както за момичетата, така и за момчетата.

Снимка 440546

Източник: GettyImages

Наскоро принц Уилям сподели, че синът му наистина харесва занятията по балет. Именно тези думи станаха повод за неуместна шега от водещата на "Добро утро, Америка". Лара Спенсър се надсмя на влечението на малкия принц към изкуството, което е стереотипизирано като женско.

В отговор на думите й, стотици балетисти излязоха по улиците на Ню Йорк, за да направят сутрешната си тренировка на открито пред студиото на телевизионното предаване и с идеята да подкрепят принц Джордж. Още много професионалисти направиха същото в социалните мрежи, пише ELLE.

Принцеса Шарлот, принц Джордж, принц Луис, и какво е да си дете на Уилям и Кейт

Какво е да си дете на Уилям и Кейт

Животът на бъдещите монарси

След проявата Спенсър се извини чрез профила си в Instagram и заяви, че няма нищо против балета, и смята, че всеки трябва да преследва това, към което има интерес.