Животът на принц Уилям и Кейт Мидълтън ни изглежда като модерна приказка. Все пак, те са кралски особи и ежедневието им е доста по-различно от това на обикновените хора.

В ангажиментите на херцога и херцогинята на Съсекс на първо място са срещите с граждани на различни населени места във Великобритания.

Последно двамата посетиха Блекпул, Северозападна Англия. В града те имаха няколко срещи с представители на местни организации, свързани с проекти за развитието за населеното място.

Снимка 410837

Източник: Twitter / Kensington Palace

Уилям и Кейт имаха възможността да видят и другата, грозната страна на Блекпул. Двамата посетиха жилища в окаяно състояние на една от най-бедните улици в града и останаха неприятно изненадани и афектирани от видяното.

Според принца, тези места, които и на пръв поглед са негодни за обитаване, разрушават имиджа на крайбрежния град като един от най-харесваните английски курорти. Мидълтън пък остана най-разочарована от факта, че много деца живеят в тези мизерни условия, оставени без алтернатива.

Снимка 410836

Източник: Twitter / Kensington Palace

Възмутените изражения на Уилям и Кейт не са изненадващи, но подобен тип посещения са по-скоро рядкост за кралските особи, които предпочитат бляскавите зали и приеми и се съгласяват понякога да посетят някои дом за деца или възрастни, пише Daily Mail.

Вероятно в бъдеще сблъсъкът на кралските особи с неприятната действителност ще е все по-чест, като част от промяната на монархията. Със сигурност не за последен път ще видим Уилям и Кейт с тяхното облекло и обувки за хиляди долари да ходят по изгнили дъски и сред отпадъци в свърталища на наркомани.

Кейт Мидълтън, принц Уилям и колко са щастливи заедно

Колко са щастливи Уилям и Кейт

Отдалече им личи

Кралица Елизабет Втора, а заедно с нея и закостенелите принципи, отстъпват мястото си пред новото поколение принцове и херцогини, които отново поемат курса "все по-близо до народа".