Откакто Уилям е престолонаследник, а Кейт Мидълтън - принцеса на Уелс, семейството като че ли блести по-ярко и изпълнява ангажиментите си с необичайна енергия. Може би защото се оказа второто по важност в британската монархия след краля и кралицата-консорт.

Кейт Мидълтън и посещението на принцесата на Уелс в родилен дом в Съри

Кейт Мидълтън по стъпките на принцеса Даяна

Принцесата е на посещение в родилно отделение

Заедно с това обаче принц Уилям и съпругата му продължават да работят по каузите, които винаги са им били важни, като благоденствието на децата и по-голяма осъзнатост по въпросите за менталното здраве.

По случай Световния ден на менталното здраве 10 октомври принцът и принцесата на Уелс смениха професията си и влязоха в ролята на водещи, и репортери по ВВС Radio 1. Те посрещнаха четирима гости в студиото на радиото.

По време на дискусията Уилям и Кейт обсъдиха стигмата, свързана с грижата за психичното здраве и и проблемите, с които се сблъскват хората, страдащи от такива проблеми. Един от гостите - Антонио Ферейра, който страда от шизофрения, изтъква, че "менталното здраве е тема, която никога не е била обсъждана с мен като малък".

Кейт Мидълтън пък пожела да научи за начините, по които всеки от гостите й се грижи за собствената си психика. "Няма правилен и грешен начин. При различните хора работят различни неща и понякога е въпрос на това да опитаме нови методи, за да открием най-подходящия за нас", казва принцесата и допълва, че както ходим на фитнес за тялото си, така трябва да открием начин да се грижим и за ума си.