На 15 октомври принц Хари и Меган Маркъл имаха своя първи официален ангажимент след завръщането си от Южна Африка. Той бе по-специален за тях поради факта, че именно на този ден преди една година съобщиха на всички, че ще стават родители.

Днес малкият Арчи е на пет месеца, а родителите му се върнаха почти напълно към предишния си работен ритъм, като винаги си отделят достатъчно време, което да прекарват тримата.

Ежегодните награди на благотворителната организация WellChild отново поставиха херцогa и херцогинята на Съсекс в центъра на вниманието.

Снимка 448058

Източник: GettyImages

Те пристигнаха усмихнати и хванати за ръка, а Хари позволи на съпругата си да бъде водещата фигура, да се ръкува и да говори с всички.

Но когато принцът излезе на сцената, чувствата взеха връх. В емоционалната си реч той сподели, че на миналогодишните награди само двамата с Меган са знаели, че очакват бебе. А той е държал ръката й силно по време на цялата церемония.

Снимка 448057

Източник: GettyImages

"Тогава и двамата си мислехме какво ще бъде, когато станем родители един ден, и най-вече - какво ще е да правим всичко по силите си, за да защитим детето си, ако то се роди с някакви проблеми или те се появят с времето", каза Хари пред пълната зала.

По думите му, след като е станал баща е започнал да осъзнава истински борбата на децата със сериозни заболявания. И сега, когато вече има своя първороден син, той може да говори пред всички напълно осъзнато. И да бъде истински емоционален, както видяхме.

Снимка 448056

Източник: GettyImages

След тези изречения принц Хари се наложи да прекъсне за малко речта си, защото сълзите напираха в очите му. А домакинът на събитието - тв водещата Габи Рослин се зае да го успокоява, пише Telegraph.

Принц Хари, Меган Маркъл, принц Уилям, Кейт Мидълтън и инициативата, която ги събра

Какво събра отново Фантастичната четворка

Хари, Меган, Уилям и Кейт пак са заедно

Не толкова познатото и емоционално лице на херцога и херцогинята на Съсекс ще имаме възможност да видим и в новия документален филм за тях, заснет по време на турнето им в Южна Африка. Акцентът в него са отдадеността, но и трудностите с които се сблъска кралската двойка ежедневно.