Британската монархия се променя и това вече е безспорен факт. И не става дума само за новия крал на страната, който постепенно започва да прокарва собствените си възгледи. Но и за определени "свободи", които досега членовете на кралското семейство не са си позволявали.

Принц Хари, Меган Маркъл, документалната им поредица за Netflix и ще види ли тя бял свят

Хари и Меган - все по-неудобни

Кралското семейство се притеснява от следващата им стъпка

Много се говори за документалната поредица на принц Хари и Меган Маркъл за Netflix. И докато съдбата му все още не е ясна, друга тяхна инициатива е сигурна. Вече е потвърдена датата на издаване, заглавието и корицата на автобиографията на принца.

Издателството Penguin Random House съобщи преди ден, че книгата се нарича Spare и ще излезе на 10 януари 2023 г. От корицата й в близък план ни гледа самият Хари.

Книгата е 416 страници, на които ще научим историята на принца - "най-накрая", както пишат от Penguin. Те разкриват още, че още на първите страници се разкрива сцената, която милиони хора си спомнят: "две малки момчета, двама принца, които вървят след ковчега на майка си, докато светът гледа с мъка и ужас".

В Spare ще научим още за военната служба на Хари в Афганистан, както и за голямата радост, която му носи създаването на семейство, това да има обичан човек до себе си и да стане баща.

"Пиша това не като принца, какъвто съм се родил, а като мъжа, в който съм се превърнал", са думите на Хари за книгата му. Колкото до заглавието й Spare, то е игра на думи с това, че винаги е бил вторият в семейството, "резервният вариант" на принц Уилям.