Детството на принцовете Уилям и Хари определено не можем да наречем лесно и безгрижно, защото е белязано от смъртта на тяхната майка Даяна Спенсър. А и да си роден в кралския двор може да носи редица привилегии, но и не по-малко отговорности и неудобства.

Синовете на принц Чарлз винаги са демонстрирали силна привързаност към баща си. Дори днес, когато вече са зрели мъже със собствени семейства. А преди години тримата прикарват цялото си свободно време заедно. Спомени от този период попадат в редица документални филми за кралското семейство.

Именно от един от тях (Prince Charles at 70научаваме и за интересен навик на принц Чарлз, който по-малкият му син Хари също продължава да практикува и до днес. 

Снимка 414961

Източник: GettyImages

Когато принцовете са още деца, двамата с баща им обичат да прекарват времето си в разходки сред природата. И за да им даде добър пример, че опазването й е грижа на всеки един от нас, Чарлз вдига всеки боклук от земята и го прибира в торби, които след това се изхвърлят на правилните места.

Тогава Уилям и Хари приемат това действие за напълно нормално, а по-малкият брат е този, който приема доста присърце идеята да направи страната си едно по-чисто място. Заради непрестанното събиране на боклуци от земята, Хари си отнася доста подигравки от съучениците, но това не го отказва, предава Town&Country Mag.

И до днес съпругът на Меган Маркъл се ядосва сериозно, когато види боклук, хвърлен на земята. Но проблемът е, че протоколът не му позволява по време на публични събития да влиза в ролята на чистач.

Принц Хари, Меган Маркъл и защо отлагат преместването

Защо Хари и Меган остават при Уилям и Кейт

Поне за още месец

Това не е единственият еко навик, който принц Хари е наследил от своя баща. Колкото и да е дразнещо за неговата любима, той постоянно гаси лампите в общия им дом, за да пести електричество.