Доскоро принц Хари бе пълноправен член на кралското семейство. Всички врати пред него бяха отворени, а хората го посрещаха с дълбок поклон. Сега обаче той се сблъсква челно с действителността, приспособявайки се към новия си живот в САЩ.

Меган Маркъл е с няколко хода пред съпруга си, що се отнася до пребиваването им САЩ. Най-малкото, тя е американски гражданин, което й спестява куп главоболия.

Принц Хари чинно изчаква да отмине извънредното положение и да дойде и неговия ред, за да си вземем социално-осигурителен номер, задължителен за всеки, който иска да работи и да има банкова сметка на територията на САЩ.

Снимка 480836

Източник: GettyImages

Все пак, има късмет, че социалните служби в Лос Анджелис имат специални бюра, обслужващи известни личности. Така той ще може да си уговори ден и час за посещение, като ще избегне висенето по опашките.

На херцогът на Съсекс обаче ще му се наложи и да кандидатства за американски шофьорска книжка и да премине кратък тест, както всички останали желаещи. Защото зад волана няма значение принц ли си, не си ли. 

Все още не е ясно как стои въпросът с легалното пребиваване на принц Хари в САЩ, пише Daily Mail. Дали е получил виза по бързата процедура, дали тепърва ще кандидатства и с какви привилегии се ползва като съпруг на американка.

Принц Хари, Меган Маркъл, тайните им планове от преди сватбата и успяха ли да ги осъществят

Тайните планове на Хари и Меган

Каква е целта, към която се стремят

А един от големите разходи, който семейството ще има от тук нататък, е за здравните им осигуровки. Допреди няколко месеца Хари и Меган се ползваха от най-добрата медицинска грижа във Великобритания, без да мислят за пари. В САЩ обаче ще им се наложи да плащат десетки хиляди долара годишно, за да бъдат спокойни.