Вече повече от година принц Хари и Меган Маркъл водят така желания обикновен живот в САЩ. Е, съвсем обикновен не е, защото целият свят ги познава, не излизат без охрана, а социалните мрежи не спират да бълват коментари по техен адрес.

Принц Уилям, принц Хари, Меган Маркъл, кръщенето на Лилибет и защо херцогът на Кеймбридж е против него

Принц Уилям отново срещу Хари и Меган

Как осуети плановете им

През това време изявите на семейството са предимно онлайн заради пандемичната ситуация. Херцогът и херцогинята на Съсекс предпочитат да говорят предимно по важните теми, които ги вълнуват и които подкрепят, но винаги някак помежду другото вмъкват и личен коментар.

Така например преди дни принц Хари участва в онлайн дискусия, организирана от списание Wired, на тема "Интернет - машина за лъжи". Самият той определено има какво да каже по въпроса и не пропусна възможността да го направи.

Снимка 533605

Източник: EPA/БГНЕС

По думите му терминът Мегзит, който бе наложен от британските медии, за да опише решението на него и Меган да напуснат кралския двор, е форма на сексизъм, "женомразки" термин.

Освен това за него въпросната дума е пример за онлайн и медийна омраза. Принц Хари е категоричен и че "Мегзит" възниква благодарение на интернет трол, след което се възприема и от британските медии, и от тези по цял свят, цитират го от Reuters.

Снимка 540858

Източник: GettyImages

Явно херцогът на Съсекс знае още по въпроса, но предпочита да не го споделя публично. А миналият месец бе публикувано проучване, което посочва конкретни 83 Twitter акаунта, фабрикували 70% от съдържанието с омраза и дезинформация по адрес на Хари и Меган. 

Именно на него се позова и принц Хари, заявявайки, че най-притеснителното е как британските медии възприемат тези лъжи, фабрикуват ги, подсилват ги и ги превръщат в истина. За него дезинформацията е не само "глобална хуманитарна криза", но и сериозен личен проблем.

Принц Хари, Меган Маркъл и появата им на събитието Global Citizen Live

Хари и Меган са супер тандем

Доказаха го за пореден път

"Знам историята твърде добре. Загубих майка си заради тази самопроизведена бяс и съм повече от решен да не загубя и майката на децата си заради същото нещо", завършва принц Хари.