8 май бе поредният голям ден за британския кралски двор и за всички, които следят с интерес какво се случва в него. Принц Хари и Меган Маркъл показаха сина си за първи път, представиха го на кралицата и на принц Филип, а часове след това разкриха и как са го кръстили.

Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор е пълното име на сина на херцога и херцогинята на Съсекс. Пред него не стои благородническа титла, но това не го прави по-малко интересен, дори обратното.

В месеците преди Меган да роди чухме какви ли не предположения за това как двамата с Хари ще кръстят бебето си. И нито едно от тях не се оказа в десетката. Освен на една дама, която е заложила на Арчи и спечели 18 хиляди паунда...

Снимка 422232

Източник: GettyImages

А сега, когато място за въпросителни вече няма, започваме с теориите защо младото семейство се спря точно на това име.

В САЩ, където е родена и израснала Маркъл, името Арчи се свързва най-вече с комиксовия герой Арчи Андрюс, който става популярен през 40-те години на миналия век. Неговата история е филмирана в сериала "Ривърдейл".

Намираме логика изборът на Хари Меган да е свързан именно с този герой, защото той е рижав, точно като принца. Освен това е и "типичен американски тинейджър", какъв херцогинята иска един ден да бъде и синът й.

Според друга теория, Арчи е съкратено от Арчибалд - традиционно шотландско име, което значи "уникален, дързък и смел". Харисън пък значи "син на Хари", а Маунтбатън идва от фамилията на принц Филип, прадядото на Арчи, пише Daily Mail.

Меган Маркъл, Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор и пoсланието й при представянето на бебето

Как Меган стана по-любима от Кейт и Даяна

Херцогинята в ролята на майка

Преди около месец принц Джордж, синът на принц Уилям и Кейт Мидълтън, се представил на непознат по време на разходка с баба си Камила като Арчи. И възможните причини за това са две - или да му казват така на галено, или Хари и Меган да са коментирали името на сина си в негово присъствие и той толкова да го е харесал, че да е решил и той да се казва така.