Днес, 31 март, е последният ден на принц Хари и Меган Маркъл като пълноправни членове на кралския двор. С настъпването на април започва и новият им живот, който самите те избраха в края на миналата година. А с него идват и редица промени.

Снощи в профила в Instagram Sussexroyal се появи публикация, която можем да определим като сбогуването на херцога и херцогинята както със социалната мрежа, така и с кралския живот

Хари и Меган благодариха на общността, съставена от техните над 11 милиона последователи, за подкрепата, за вдъхновението и за разпространението на доброто по света.

По думите им, светът в момента е много чувствителен и чуплив. Въпреки това, те са убедени, че всеки от нас има потенциала да се промени и взаимно можем да си помогнем, за да се издигнем. Най-важното в момента е здравето и благополучието на всички, както и откриването на решения на проблемите, които пандемията създаде.

Херцогът и херцогинята поясняват, че в новата глава от своя живот, те ще фокусират усилията си върху това с какво самите те могат да бъдат полезни на света, защото всеки има роля в глобалната промяна. 

Говорител на двойката, цитиран от CNN, потвърди, че акцентът на работата им в близкото бъдеще ще бъде именно върху глобалния отговор срещу пандемията от COVID-19.

"Докато може би няма да ни виждате тук, нашата работа ще продължава.", се казва още в публикацията. А това значи само едно - че Хари и Меган наистина ще се откажат от профила си Sussexroyal и ще започнат на чисто, без да използват кралските си титли.

Принц Хари, Меган Маркъл, преместването им в САЩ и изказването на Доналд Тръмп

Как Тръмп посрещна Хари и Меган в САЩ

Точно в негов стил

Двойката обещава скоро отново да се свърже със своята общност и се подписва просто като Хари и Меган, както ще бъдат познати от утре. За съжаление, те спряха коментарите под публикациите в профила си, с което не позволиха на последователите си да се сбогуват с тях. Или по-точно - да им кажат "до нови срещи".