В края на миналата седмица стана ясно, че принц Хари и Меган Маркъл са предприели поредната важна стъпка, напускайки временния си дом на канадския остров Ванкувър. Двамата са отлетели за САЩ в пика на епидемията от коронавирус, за да се установят в Лос Анджелис.

Вече няма съмнение, че това наистина е бил първоначалният им план. А зад него прозират намеренията на херцогинята на Съсекс не само да бъде близо до майка си Дория, но и да се завърне ударно в света на шоубизнеса.

Новината за преместването на кралската двойка бе приета със смесени чувства. Когато стана ясно, че двамата ще се установят в Канада, премиерът Джъстин Трюдо ги приветства с отворени обятия.

Снимка 467066

Източник: GettyImages

Малко след това стана ясно, че държавата и данъкоплатците ще поемат разходите по охраната на Хари и Меган, защото те все още са със статута на кралски особи и това повеляват споразуменията. Добре че всичко това продължи за кратко, защото премиерът си навлече доста гняв...

След като стана ясно, че херцогът и херцогинята вече са на американска земя и с намерението да останат за постоянно, президентът на САЩ побърза да коментира темата, за да не се появят спекулации.

Доналд Тръмп заяви категорично, че няма никакво намерение да покрива разходите за охрана на кралската двойка с парите на гражданите. "Те трябва да си платят", заяви той.

Снимка 473510

Източник: GettyImages

Президентът поясни, че уважава много кралицата и е голям приятел на Великобритания. Но явно за него това не значи, че трябва да харчи излишни пари за кралското семейство, особено в тези трудни за всички времена.

Принц Хари, Меган Маркъл и преместването им в Лос Анджелис

Защо Хари и Меган напуснаха Канада

Действия по време на криза

Сигурни сме обаче, че Хари и Меган не биха нито поискали, нито приели подобна помощ от Тръмп. Маркъл е един от най-върлите му противници от години и очакваме да видим как ще се развие конфликтът помежду им на американска земя.