Скоро след обявяването на решението да напуснат кралския двор, стана ясно, че принц Хари и Меган Маркъл са подали искане да патентоват своя търговска марка, под която да произвеждат различни продукти. Тя ще бъде част от едноименна благотворителна организация, като целта е приходите от продажбите да отиват за различни каузи.

Бъдещето на марката Sussex Royal обаче е поставено под въпрос, защото австралийски лекар на име Бенджълим Уорчесър е депозирал жалба срещу нея.

В правителствената служба за интелектуална собственост на Великобритания е депозирано възражение срещу възможността Хари и Меган да регистрират търговска марка с въпросното име.

Снимка 463240

Източник: GettyImages

Това обаче не значи, че двамата наистина няма да могат да го направят. Просто по закон винаги има легален срок за възражения, а в техния случай този изтича в края на март. Не е ясно защо въпросният австралийски гражданин е изразил неодобрение, вероятно няма и да стане ясно, пише HELLO.

Принц Хари, Меган Маркъл и петицията срещу тях в Канада

Канадците срещу Хари и Меган

Май и тук вече не са добре дошли

Основният резултат от него е, че херцогът и херцогинята на Съсекс ще трябва да изчакат още време, докато успеят да регистрират фондация и марка, за да започнат своята нова, отделна от кралския двор благотворителна дейност. А междувременно кралските магазини и сайтове преустановиха продажбата на сувенири с логото на Sussex Royal.