Веднага след като принц Хари и Меган Маркъл обявиха решението си да се преместят почти изцяло в Канада, премиерът на страната изрази готовност да поеме разходите по охраната им.

Разбира се, това решение не бе прието с въодушевление от канадските граждани. Особено след като стана ясно, че въпросните разходи могат да достигнат близо седем милиона долара на година. Пренасянето на цялата покъщнина и ценности на семейството от Уиндзор във Ванкувър пък ще излезе около 400 хиляди долара.

И резултатът не закъсня. От дни в интернет е активна петиция срещу херцогa и херцогинята на Съсекс и идеята Канада да покрива разноските им за охрана. Тя вече е подписана от над 80 хиляди души.

Снимка 454416

Източник: GettyImages

Всички те искат най-логичното на пръв поглед - Хари и Меган сами да си плащат охраната, щом поискаха и получиха своята финансова независимост. Друго проведено изследване сред канадците показва, че 73% от тях не искат да дадат и един долар на отцепилите си кралски особи. А държавните пари са именно техни, пише The Sun.

Принц Хари, Меган Маркъл и защо избраха Канада

Защо Хари и Меган избраха Канада

И какви възможности се отварят пред тях

Всички подписали петицията се надяват премиерът Джъстин Tрюдо да се вслуша в тяхното мнение и да не си позволява своеволия. Защото тогава със сигурност Хaри и Mеган вече няма да са добре дошли в Канада...