Принц Хари и Меган Маркъл не сметнаха за необходимо да уведомят кралицата и останалите членове на кралското семейство за желанието си да бъдат независими. Но изглежда са го обсъждали със свои близки приятели от шоубизнеса.

Веднага след публикуването на решението им, Опра Унфри заяви публично, че не е съветвала Хари и Меган да вземат това крайно решение. След това на преден план излезе името на сър Елтън Джон - друг известен близък приятел на кралската двойка.

По първоначална информация, той е знаел за намеренията на херцога и херцогинята на Съсекс, за разлика от самата кралица.

Снимка 461353

Източник: GettyImages

Изпълнителят обаче побърза да опровергае тези твърдения и заяви, че не е бил наясно с Мегзит, както всички наричат решението на Хари и Меган да напуснат кралския двор.

Джон е бил също толкова изненадан от изказването на съпрузите, колкото и всички други, и е научил за него от Instagram. А позицията му е, че подкрепя желанието им да вземат живота си в свои ръце, пише Sunday Mirror.

Принц Хари, Меган Маркъл и как се чувства принц Уилям след решението им

Тежките думи на Уилям към Хари

Реакцията на херцога и херцогинята на Кеймбридж

Според говорител на Елтън Джон, той подкрепя всяко тяхно решение, което ще им осигури щастлив живот. Загрижен е и за емоционалното състояние на Хари и Меган, и е готов да им помогне с каквото може.