От няколко месеца принц Хари и Меган Маркъл обитават имението Frogmore Cottage в рамките на замъка Уиндзор. Те предпочетоха независимостта и се отделиха от Уилям и Кейт, които днес се ширят в замъка Кенсингтън. 

Но ако херцогът и херцогинята на Кеймбридж са щастливи от този факт, то съседите на Хари и Меган със сигурност не са. Първоначалната еуфория, че най-новото кралско семейство ще обитава Уиндзор, бързо е преминала в недоволство от строгите правила, които са били издадени заради знатните новодомци.

Живущите в близост до Frogmore Cottage са получили подробен инструктаж какво могат и какво не могат да правят. Правилата са били дискутирани на среща, на която са присъствали и представители на кралското семейство.

Снимка 436875

Източник: GettyImages

Според тях, съседите на Хари и Mеган нямат право да ги доближават и заговарят, ако случайно ги видят по улиците. Забранено е да пипат и кучетата им, да предлагат да ги разходят, да искат да видят сина им Арчи или да предлагат услугите си на детегледачка.

Но трябва да ги поздравят с "Добър ден" например. И след като го направят, да продължат по пътя си. Според правилника, съседите не могат да пускат каквото и да е в пощенската кутия на Frogmore Cottage, пише 7 News.

Правилата за поведение в присъствието на Хари и Меган предизвикаха истинско недоумение у съседите им. Най-малко защото повечето от тях работят именно в замъка Уиндзор или за него и сa пределно наясно как да се държат уважително с членовете на кралското семейство.

Снимка 433423

Източник: GettyImages

Друга подробност е, че те никога не са получавали подобни инструкции относно кралицата. А тя самата е много сговорчива и обича местните да я заговарят, споделят те. Затова и правилата на Хари и Меган им идват малко в повече.

Според официалната позиция на Бъкингамския дворец, забраните за жителите на Уиндзор всъщност не са дело на херцога и херцогинята на Съсекс и те дори не са знаели за проведения инструктаж.

Принц Хари, интервюто му за Vogue и какво сподели съпругът на Меган Маркъл

Защо принц Хари не иска много деца

Доста интересен отговор

Той е заръчан от кралския двор с цел да се осигури спокойствието на новодомците. Но услугата, която са искали да им направят, сякаш постигна точно обратния ефект.