Откакто през декември излезе документалното риалити Harry & Meghan, а месец по-късно и Spare - автобиографията на принц Хари, британската общественост се чудеше кога кралското семейство ще предприеме нещо срещу "ренегатите".

Принц Хари, Меган Маркъл, "Саут Парк" и епизодът, посветен на двойката

Подигравките, които отнесоха Хари и Меган

Принцът и съпругата му като анимационни герои

Е, това действие вече е налице: Фрогмор Котидж - английският дом на Хари и Меган, е предложен за жилище на принц Андрю, брат на крал Чарлз. Самите херцози на Съсекс, които от няколко години живеят в Калифорния, са получили известие за изгонване.

Информацията е на таблоида The Sun, но фактът, че е цитирана от ВВС, ни кара да мислим, че най-вероятно е достоверна. ВВС пишат, че са потърсили коментар както на Бъкингамския дворец, така и на фондация Archewell, собственост на Хари и Меган.

Фрогмор Котидж се намира в землището на замъка Уиндзор в Беркшир, разполага с 10 спални и е подарък от кралица Елизабет Втора за внук й принц Хари по случай сватбата му с Меган Маркъл.

Снимка 590031

Източник: GettyImages

Двойката са запазили имота като свой дом в Англия, като през 2022 г. отпразнуваха първия рожден ден на дъщеря им Лилибет там. Именно във Фрогмор крал Чарлз за първи път видя внучката си.

Известието за освобождаването на вилата е изпратено до Хари през януари тази година, малко след излизането на автобиографията му.