Точно два месеца след като станаха родители за първи път, принц Хари и Меган Маркъл имат нов повод за радост - кръщенето на сина им Арчи. Събитието е планирано за тази събота, 6 юли, разкриха източници от кралския двор.

Очаква се да се проведе в тесен кръг в църква в замъка Уиндзор, който от няколко месеца е дом за Хари и Меган. Засега обаче не може да се каже със сигурност дали храмът ще е Сейнт Джордж, в който семейството се венча миналата година, или друг, по-малък, в рамките на замъка.

Само за сравнение: кръщенетата на принцовете Джордж и Луис бяха в замъка Сейнт Джеймс, а това на принцеса Шарлот - в църквата Света Мария Магдалена. Със сигурност в бъдеще ще откриваме още разлики.

Очаква се присъстващите да са не повече от 20-30, повечето от тях - част от кралското семейство. Привилегията да бъдат на празника ще имат и няколко приятелки на Маркъл, сред които вероятно Серина Уилямс и Амал Клуни.

Майката на Меган със сигурност няма да пропусне събитието, но кралица Елизабет Втора вероятно ще го направи заради други ангажименти. Същото се случи и миналата година на кръщенето на принц Луис. А гостите няма да имат особена възможност да се порадват на Арчи, отново по изричното желание на неговите родители.

Снимка 431789

Източник: GettyImages

Въпросителните около кръщенето започват отсега и със сигурност ще стават все повече. Причината е, че херцогът и херцогинята на Съсекс отново искат да запазят колкото се може повече подробности в тайна.

Именно затова медиите може да нямат осигурен достъп до замъка Уиндозр в деня на събитието, а Хари и Меган сами да преценят кога, колко и какви снимки да публикуват в социалните мрежи, пише ABC.

Елизабет Втора, Кейт Мидълтън, Меган Маркъл и в какви отношения е кралицата с херцогините

С Меган или с Кейт си е по-близка кралицата

Допирни точки и симпатии

Това, в което сме сигурни обаче, е, че бебе Арчи ще носи специалната кралска роба за покръстване, която се предава от поколения в британския кралски двор. Тя е копие на тази, която кралица Виктория използва на кръщенето на дъщеря си през далечната 1841 г.