След големите загуби, които понесоха вследствие на Мегзит, всяка малка победа за принц Хари и Меган Маркъл е важна. Най-голямото постижение на по-малкия син на крал Чарлз определено са игрите за военни ветерани Invictus Games, които се проведоха за пореден път в началото на септември.

Принц Хари и Меган Маркъл разкриха получили ли са покана за сватбата на Хю Гросвенър

Лъжата, която Хари и Меган разобличиха

Този път изборът е техен

Покрай събитието се чуха критики от участващите, че кралският двор не ги е подкрепилзаради принц Хари. А сега той успя да си спечели силен съюзник, който доскоро бе на страната на монархията. 

Ник Буут, известен като един от най-доверените кралски помощници на принц Хари, работил и за принца и принцесата на Уелс, е приел да стане временен главен изпълнителен директор на Invictus Games 2025, които ще се проведат в Канада. Той ще бъде отговорен за тяхното организиране, а по-специалното е, че за пръв път в състезанията ще бъдат включени и зимни спортове.

Преди две седмици принц Хари и Меган Маркъл направиха изненадващо посещение във Ванкувър, за да се срещнат на място с екипа, който ще организира мащабното спортно събитие. През есента пък двама от висшите ръководители, които отговаряха за него, напуснаха постовете си, което доведе до притеснения сред персонала. 

Но херцогът на Съсекс има пълно доверие на Буут, който работеше за кралската благотворителна фондация, която първо беше основана от двамата синове на крал Чарлз, а след това към тях се присъединиха и съпругите им. И е убеден, че ще справи с тази нелека задача повече от добре. Все пак именно той е човекът, който има най-голяма заслуга игрите да съществуват, предава Daily Mail.

Принц Хари отново в съда - как ще защити честта си този път

Поредният отчаян ход на принц Хари

Отново сам срещу кралския двор

На фона на тази добра за принц Хари новина не спират твърденията, че провеждането на Invictus Games все още е с много въпросителни, особено заради финансовата част. Разходите по охрана на съпрузите се оказват наистина голямо перо, въпреки че правителствата на Канада и провинция Британска Колумбия дадоха обещание да подкрепят събитието с над 30 милиона долара.