Въпреки че Мегзит е факт от месеци, темата продължава да бъде дискутирана както в кралския двор, така и извън него.

Решението на херцога на Съсекс успя да изненада всички членове на кралското семейство, но някои от тях са останали особено обидени от него. Сред тях е и 99-годишният принц Филип.

Според нови разкрития на кралския биограф Ингрид Сюърд, съпругът на кралица Елизабет Втора не е могъл да проумее защо Хари е избрал да напусне кралския двор и да преследва "живота на знаменитост". Херцогът на Единбург е бил винаги насреща за херцога и херцогинята на Съсекс и е имал голямо желание да им помага да се справят с трудностите, които срещаха.

Снимка 505250

Източник: GettyImages

Затова и е останал дълбоко огорчен, че не са положени достатъчно усилия, а крайното решение е взето прибързано. Заради това свое мнение, принц Филип е избрал и да не присъства на последната среща на Хари с кралското семейство в имението Сандрингам през януари, предава Express.

Зад това херцогът на Единбург да е толкова против Мегзит прозира и личен мотив. Все пак, самият той преди няколко десетилетия загърби блестящата си военна кариера, за да стане съпруг на кралицата и да живее винаги в нейната сянка.

Меган Маркъл, принц Филип и как херцогинята на Съсекс разочарова съпруга на кралицата

Меган ядоса и принц Филип

Той можа, а тя - не

Въпреки всички трудности обаче, принц Филип никога не се е отказал от кралското семейство. Затова и никога няма да разбере как принц Хари го направи толкова лесно, без дори да направи всичко възможно, за да предотврати този развой на събитията.