В последните седмици Меган Маркъл е доста активна в публичните изяви, макар и само виртуално. И на всички нас прави впечатление как принц Хари, който се отказа от кралския двор заради нея, остава в сянката й. А тя е истински щастлива, че отново може да блести със собствената си светлина.

Това, разбира се, не остана незабелязано от членовете на британското кралско семейство. Оказва се, че дори най-възрастният от тях, принц Филип, е споделил разочарованието си от постъпките и думите на Маркъл.

Според кралски експерти, херцогът на Единбург, който изостави кариерата си във флота, за да бъде съпруг на кралицата, е подразнен от факта, че бившата актриса не можа да направи същото в името на любовта и монархията. Вместо това, тя не спря да се бори за правото си на глас и все пак успя да го извоюва, макар и с цената на Мегзит.

Снимка 498672

Източник: GettyImages

През януари, когато в кралското имение в Сандрингам се провеждаха преговорите за бъдещето на херцога и херцогинята на Съсекс след напускането на кралския двор, принц Филип категорично е отказал да се включи, предава Daily Mail.

Меган Маркъл, критиките към нея и как им отвърна херцогинята

Меган отвръща на удара

Повече не може да си мълчи

Освен това, съпругът на кралицата недоумява и как внукът му Хари взе решението да напусне семейството си, да изостави професията и титлите си, кралското си потекло, за да заживее като знаменитост в САЩ. Не може да си обясни и какво е направило животът му толкова непоносим, за да се стигне до тази крайност. И явно за него любовта не се приема като оправдание.