Неслучайно турнирът в Уимбълдън се смята за най-аристократичното и спазващо традициите тенис събитие в света. Освен че е част от Големия шлем, той е покровителстван от кралското семейство, чиито членове често са идват да гледат по-важните мачове на живо.

Кейт Мидълтън, принц Уилям и първата им поява на турнира Уимбълдън през тази година

Забавления по кралски

Уилям и Кейт на турнира Уимбълдън

Финалът тази година не направи изключение и дори се оказа специален за принц Джордж.

Осемгодишният син на принц Уилям и Кейт Мидълтън за първи път присъства на мач от Уимбълдън. Той наблюдава финалът при мъжете между Новак Джокович и Ник Кирьос от кралската ложа, а от снимките виждаме, че настроенията му се колебаят между любопитство и отегчение.

Както и при финала при жените ден по-рано, когато връчи титлата на Елена Рибакина от Казахстан, и на мъжкия финал Кейт Мидълтън излезе, за да връчи титлите на двамата финалисти. Двамата с Новак Джокович демонстрираха приятелски отношения.

Херцогинята за пореден път демонстрира елегантна визия. За финала при жените тя носеше дълга жълта рокля Roksanda - същата, с която спечели вниманието по време на карибската обиколка през март. За мъжкият финал на Уимбълдън пък беше с тъмносиня рокля на точки Alessandra Rich.