От доста време се говори, че принц Чарлз ще наследи Елизабет Втора начело на британската монархия. Но всички очаквахме това да се случи след смъртта на кралицата. От медиите от Острова обаче долитат слухове, че май рокада ще се случи на различен етап.

Сега Елизабет Втора е на 92 години и демонстрира отлично здраве и настроение. Като имаме предвид дълголетието на рода й, е напълно вероятно да си поживее още няколко години. Ако успее да навърши 95 през 2021 г., в историята на британския кралски двор ще се случи поредният прецедент.

Принц Чарлз е готов да управлява

Източник: GettyImages

Принц Чарлз е готов да управлява

Според тайните планове на кралицата, тя ще слезе от престола, когато навърши 95 години. Тогава начело на монархията ще застане най-големият й син Чарлз, който ще влезе в ролята на неин регент. А след смъртта на Елизабет Втора ще стане пълноправен крал.

Подготовката за тази рокада започва още от сега. Бащата на Уилям и Хари поема все повече ангажименти като представител на кралския двор за сметка на тези на кралицата, които се разреждат все повече и повече, пише Express.

Това ще бъде новото Първо кралско семейство

Източник: GettyImages

Това ще бъде новото Първо кралско семейство

Как Даяна разори принц Чарлз с развода

Как Даяна разори принц Чарлз с развода

И за това ли плати с живота си

Така на принц Чарлз му се налага понякога да работи и по 14 часа и да бъде на две събития в един и същи ден. Но, тежка е короната.