Чарлз вече официално е крал, а съпругата му Камила - кралица. Положението на по-малкия му брат принц Андрю обаче не се е променило - от 2019 г. той изпадна в немилост, след като се оказа част от кръга, на който Джефри Епстайн е осигурявал сексуални услуги.

Принц Хари, Меган Маркъл, Фрогмор Котидж и новината, че домът им се дава на принц Андрю

Бъкингамският дворец гони Хари и Меган

Херцозите на Съсекс остават без дом в Англия

Кралица Елизабет Втора отне на сина си титлите, като Андрю престана да бъде и работещ член на кралското семейство. По-рано тази година пък Чарлз намали размера на годишната издръжка на брат си, която до тогава възлизаше на 249 хил. британски паунда.

Снимка 600293

Източник: GettyImages

С това дойде и предположението, че Андрю трябва да напусне Royal Lodge - имение с 30 стаи в Уиндзор, което е собственост на Короната, но до момента му беше предоставено като дом. Там живее и бившата му съпруга Сара Фъргюсън - майката на принцесите Беатрис и Йожени, с когото Андрю е в добри отношения.

The Telegraph обаче твърдят, че принцът "няма намерение" да напусне Уиндзор, като ще се позове на условията за наема, които е подписал през 2003 г. Според тях му остават още 55 години, в които може да живее в Royal Lodge.

Принц Хари, Меган Маркъл, Фрогмор Котидж и новината, че домът им се дава на принц Андрю

Бъкингамският дворец гони Хари и Меган

Херцозите на Съсекс остават без дом в Англия

Сара Фъргюсън пък коментира цялата история пред Hello лаконично: "Не вярвайте на всичко, което се пише". Според непотвърдена информация на Андрю е била предложена Фрогмор Котидж - бившето жилище на принц Хари и Меган Маркъл, а Royal Lodge е трябвало да стане дом на семейството на принца и принцесата на Уелс.