В последните години Пийт Дейвидсън доста успешно провокира вниманието към себе си покрай връзките си с не една и две популярни дами. А поредната провокация от него е доста по-различна - фотосесията за списание Paper, за която влиза в ролята на жива кукла.

В интервюто за изданието пък разкрива как се е променил животът му, мисленето за нещата от живота и какви са причините за това. 

Доста е вероятно да си създаваме погрешно впечатление за Пийт заради визията му, смята актьорът Томи Дорфман, който влиза в ролята на интервюиращ и източник на идеята за фотосесията. И сам признава, че е имал известни предразсъдъци по отношение на Дейвидсън, но с голямото си сърце и чувство за хумор той успява да ги разсее.

Именно заради всичко, което се пише за него, Дейвидсън спря да ползва интернет и най-вече социалните мрежи. Той ги определя като едно "ужасно място", където всичко, което напишеш, може да се интерпретира по 100 различни и неверни начина. То се превръща в инструмент в нечии ръце.

Затова предпочита да казва всичко, което има да каже, по време на своите стендъп комеди представления, въпреки че и там в последно време усеща, че свободата му на изразяване е ограничена.

Не е ограничен обаче да признае, че Леонардо ди Каприо изиграва съществена роля в неговото узряване. Определя го като своето "сексуално събуждане". Но онзи предишния Лео, от "Титаник" и "Плажът", който е сладникаво момченце, обичащо да чете книги и да се влюбва лудо.

Дейвидсън признава, че навремето има голям негов плакат в стаята си. А когато след години има и възможността да се срещне с актьора на живо, той успява само да му стигне ръката и от притеснение изчезва от неловката ситуация.

В последната година Пийт научава доста - като да не вярва на 95% от нещата, които се пишат за него или как да скрие това, което предпочита да остане скрито. Научава се да живее така, че да не го следват и снимат на всяка крачка. Като например да влиза в киното след като филмът вече е започнал.

Научил се е и че хората или го харесват, или го мразят - средно положение няма. И не спира да се изненадва както на едните, така и на другите, защото не може да приеме твърдения като това, че е много секси.

Най-малкото защото е напълно наясно, че кожата му не е в никак цветущо състояние заради тежкото акне, с което се бори от години. 

Отвъд суетата и слуховете, Дейвидсън вижда себе си след 10 години от другата страна на камерата - иска да режисира и продуцира. Освен това, много иска да има семейство.

Пийт Дейвидсън, фотосесията за списание Paper и признанията му за любовта

Защо всички са луди по Пийт

Извън образа, в който сме свикнали да го виждаме

Той не е имал възможността да израсне с баща до себе си, затова сега иска да влезе в тази роля. Днес смята, че именно загубата на родителя му, когато е бил само на седем, го прави толкова привързан към всички. Това просто му дава чувство за сигурност.