Миналата седмица стана ясно, че "волностите" на женския национален отбор по плажен хандбал на Норвегия ще бъдат наказани с глоби. По време на един от мачовете на Европейското първенство, което се провеждаше във Варна, норвежките отказаха да играят с обичайните изрязани бикини.

Националният отбор по плажен хандбал на Норвегия за жени и защо искат промяна в правилата за начина на обличане

Жените, които не искат да бъдат сексуализирани

Националният отбор по плажен хандбал на Норвегия за жени има мнение

Вместо това се появиха с къси клинове, което пък им донесе по 150 евро глоба на играч или общо 1500 евро. "Много съм горда от женския норвежки отбор по хандбал заради протеста им срещу супер сексистките правила за екипа им."

Това написа певицата Пинк в профила си в Twitter и добави, че според нея трябва да бъде глобена Европейската федерация по хандбал.

41-годишната изпълнителка заяви, че е готова да плати глобите на норвежкия отбор като съпричастност към протеста им. В момента действащото правило на федерацията ги задължава да играят с изрязани бикини, чиято странична част не е по-широка от 10 сантиметра.

Благодарение на многото реакции в подкрепа към норвежките Европейската федерация по хандбал се принуди да направи изявление. Президентът й Михаел Ведерер потвърди, че се работи по промяна на правилата, за да се "популяризира спорта по най-добрия начин за всеки, независимо от неговия пол".