Когато Елизабет Хърли публикува няколко провокативни снимки, социалните мрежи най-общо казано се разделиха на два лагера.

Елизабет Хърли, Лиз Хърли и поредната й гола снимка в Instagram

Лиз Хърли се съблече насред снега

Да се изненадваме ли...

От едната страна бяха онези, които приветстваха снимките и начина, по който изглежда модела на 55 години. От другата обаче имаше хора, които не проумяваха защо се снима почти гола и защо кара сина си да ѝ е фотограф.

В крайна сметка всеки може да прави каквото си поиска и точно това му е чаровното на времето, в което живеем. Постъпката на Хърли пък се оказа, че е вдъхновила друга красива жена над 50 - Паулина Порижкова.

В профила си в Instagram 55-годишната чехкиня реши дори малко да вдигне летвата, като публикува своя снимка, на която е изцяло без дрехи, като загадъчност придават единствено лявата ѝ ръка и рамката на леглото (снимката може да бъде видяна тук).

Към снимката Порижкова пише, че когато е била на 20 или 30 години, колкото по-малко дрехи е носела, толкова по-известна е ставала. В своите 40 пише, че е можела да се разхожда на практика гола, но никой не би обърнал особено внимание.

Сега обаче, когато е на 50 и публикува такава снимка, веднага заваляват коментари от сорта на: "Май някой жадува за внимание", "Облечи си дрехите, бабо".

Паулина Порижкова и позитивното отношение към тялото и здравето на супермодела от 90-те

Завидните коремни мускули на супермодела Паулина Порижкова

Възхитителна жена

Според Паулина Порижкова, единствено на младите момичета им е позволено да показват телата, защото мъжете го позволяват и те диктуват тези неща. И единственото нещо, което тя намира за жалко в подобна ситуация, е, че позволява на останалите да определят приоритети ѝ.