В неделя, 27 март, бяха раздадени най-престижните награди за филмово изкуство в Америка. И както може да се предположи, всичко около тях предизвика огромен интерес - кои бяха отличените и си тръгнаха с призове, кой с какъв тоалет блесна и т.н.

И макар да минаха няколко дни от церемонията, всичко около Оскарите продължава да вълнува всички.

Едни от най-интересните и вълнуващи моменти обаче си остават онези зад кулисите, непринудените кадри на усмивки, безпокойство и вълнение, които фотографът Грег Уилямс е уловил в черно-бял нюанс. За радост Грег Уилямс е качил и някои от тези снимки в профила си в Instagram. За наше съжаление, тази година са доста малко, отколкото сме свикнали да виждаме в профила му социалната мрежа. 

Оскари 2022 и какъв е бил рейтингът на церемонията

Какво се случва с рейтинга на Оскарите

Имал ли е шамарът на Уил Смит ефект

Софи Търнър

Алана Хаим

Рами Малек

Катрина Балф

Пенелопе Круз

Джейк Джилънхол

Кристен Стюарт

Джесика Частейн

Грег Уилямс започва да снима още като дете. Когато е на 19 години, попада в планинска военна база в Мианмар, където отразява гражданската война. Това дава начало на кариерата му. Постепенно обаче пътят на вече бившия военен фотограф го отвежда до червения килим, където обаче бързо се превръща в любимец не само на повечето известни личности, но и на редица списания, между които Vogue Italia, GQ, Vanity Fiar, Esquire. 

Самият Грег Уилямс твърди, че кадрите му не са по-различни от "снимките на всеки един, заснети с телефон, в семейна среда, да кажем". Британецът не използва ефекти, компютърна обработка и допълнително осветление, когато снима портретите си.

По време на снимки присъстват само той и човекът, който иска да снима. Дали именно това ги прави толкова интимни? Какво ли отпуска звездите толкова, че да ги видим в абсолютно различна от познатата светлина?

Мила Кунис, Аштън Кътчър, Оскари 2022 и първата им поява заедно на бляскавото събитие

Първият звезден път на Мила Кунис и Аштън Кътчър

Дългоочаквано събитие

"За разлика от папараците, аз искам да покажа звездите в добра светлина. Показвам им снимките - в противен случай се изнервям, искам да се харесват, да имат добър спомен от работата с мен", е признавал неведнъж фотографа, отбелязват от People.