Днес те са едни от най-богатите хора на света и всички ги познават. Съдбата им вероятно ще ни накара да заключим, че пътят на всеки е предначертан и човек няма как да кривне от него.

Не е зле обаче и да се замислим, че без усилия и желание нищо не се постига. Ето няколко нагледни примера за това, че ако днес сме на дъното, то утре може да сме и на върха.

Опра Уинфри

Днес състоянието на легендарната телевизионната водеща се оценява на 2.5 милиарда долара, но тя е израснала в бедност в Мисисипи. За да помага на семейството си, тя започва работа като продавачка в магазин за плодове и зеленчуци.

След като записва и завършва висшето си образование, Опра става първата афроамериканка кореспондент на новинарски блок. Това се случва малко преди да навърши 20 години.

Снимка 417576

Източник: GettyImages

Упоритостта, която не я напуска през целия й живот, е в основата на цялата й положителна репутация. Но Опра много добре знае какво е да нямаш, затова и дарява големи суми за благотворителни каузи. 

Ралф Лорън

Модният гуру, който днес притежава седем милиарда долара, започва своя професионален път, веднага след като напуска казармата - като продавач-консултант в магазин за мъжки дрехи.

Първите си стъпки като дизайнер той прави със своя колекция вратовръзки, която се оказва повече от успешна и му докарва половин милион долара само за година. Това се случва през 60-те години, а с парите от продажбите Ралф Лорън успява да стартира своя бранд Polo.

Снимка 417577

Източник: GettyImages

Джеф Безос

Най-богатият човек в света създава компанията с най-голям оборот от продажба на стоки в интернет Amazon през 1994 г. Първото работно място на милиардера обаче няма нищо общо с глобалната мрежа и технологиите, защото той пържи картофки в Macdonald's.

Безос не се притеснява от този момент в биографията си и обяснява, че тази работа го е научила на работна етика, която му е помогнала да изгради империята, начело на която е днес.

Джордж Сорос

Той притежава 8.3 милиарда долара, а името му непрекъснато е част всякакви конспиративни теории. Ако днес е един от най-богатите и влиятелни хора на света, като млад Сорос е съвсем различен човек. Той се мести заедно със семейството си от окупирана Унгария в Лондон и записва икономически колеж.

Кайли Дженър, принц Уилям и една класация за милиардери

Защо сравниха Кайли Дженър с принц Уилям

Каквото и да си говорим, става дума за пари

За да може да се издържа обаче, му се налага да работи като хамалин на жп гари, като сервитьор и като продавач в магазин за сувенири. Това обаче не отказва Сорос от мечтата му да се развива в банковия сектор, а веднага след като завършва, той се мести в Ню Йорк.