Филмовият фестивал в Кан е най-бляскавото кино събитие в Европа от десетилетия. Стотици знаменитости минават по червения килим на булевард "Кроазет", дошли да покажат не само новите си филми, но и впечатляващи тоалети.

Българските рокли в Кан - Десислава Тошева и Caviar Couture на червения килим

Българските рокли в Кан - Десислава Тошева и Caviar Couture на червения килим

Още един повод за гордост

Пропуски в последното обаче винаги има, дали заради прекалено старание да бъдат интересни или заради липса на добър стилист. Ето някои от най-зле облечените звезди на Кан 2024.

Айшвария Рей

Снимка 666728

Източник: GettyImages

Някогашната Мис Свят 1994 продължава да е изключително красива жена. Но дори може да не забележим лицето й при тази рокля, която сякаш е направена от стотици изостанали гирлянди за коледната елха. Прекалено много кич и прекалено много блясък.

Бари Коган

Снимка 666731

Източник: GettyImages

Актьорът успя да се превърне в най-чаканите звезди на червения килим, благодарение на екстравагантния си стил. Стил, който обаче отсъстваше в Кан. Черен панталон, бяла риза, сако без вратовръзка - скука.

Грета Гъруик

Снимка 666730

Източник: GettyImages

Режисьорката на "Барби" може да беше председател на фестивалното жури, със сигурност обаче не би могла да журира конкурси по стил. Бяло-синята "прерийна" рокля на Maison Margiela може да е симпатична, но определено не е за фигурата за Гъруик. А обувките-копитца дори няма да ги коментираме.

Ева Грийн

Снимка 666727

Източник: GettyImages

Eдна от най-талантливите европейски актриси демонстрира поредица от кошмарни тоалети в Кан. Колебаем се между няколко от тях, но в крайна сметка се спираме на тази рокля на Iris van Herpen, която не подхожда нито на тена, нито на излъчването на Ева. Обувките с изрязани пръсти пък са възможно най-неуместните за нея.

Обри Плаза

Снимка 666729

Източник: GettyImages

Актрисата от "Белият лотос" се появяваше в Кан основно с рокли, които напомнят домашни пеньоари. Но когато облече това творение на Loewe, Плаза само ни показа, че не си е взела поука от краха с роклята с гигантска игла на наградите Еми. Сега просто я е сменила с неотиваща й като цвят с консервативно деколте и необясним детайл с обръч около ханша.