1 декември 2023 г., последният епизод на "Шоуто на Николаос Цитиридис". Прожекторите угасват, водещият и бендът отиват зад кулисите за последен път. Всичко е някак тъжно и носталгично, но всеки край винаги е едно ново начало. 

Николаос Цитиридис, "Шоуто на Николаос Цитиридис", bTV и кой е водещият на новото вечерно шоу

Това е водещият на новото вечерно шоу по bTV

Какво да очакваме

Подобни размисли не са много в стила на Додо, както всички му казват, защото той винаги гледа на живота от една по-различна гледка точка и с усмивката, с която ни заразяваше от екрана. Но ето че и при него максимата се оказа вярна, и тези дни той ни изненада с новия си проект - турнето "Човек без работа". Затова и го потърсихме, за да разберем какво се случва и как минават дните му след края на шоуто.

"Спокойно, с време за сутрешно кафе и редовни тренировки", отговаря Николаос Цитиридис. И не пропуска да се похвали, че се е "хванал сериозно на хорото за правене на плочки". Все пак, лято идва, трябва да сме във форма. А за тези, които си мислят, че наистина е безработен - в грешка са. Дори откакто не е на екран, се оказва, че е по-зает в професионален план от преди.

Той продължава с изявите на сцената на Комеди Клуб, откъде и започва всичко. И ако доскоро телевизията заемаше цялото му време, сега има свободата да избира какво да прави и как да го прави. А на него му се правят доста неща - да пише шеги, да репетира, да организира събития, понякога и да снима реклами. И още, и още.

Може би това е и причината работата в телевизията да не му липсва. Липсва му обаче екипът на шоуто, хората. И е категоричен, че това е най-добрият екип, който тв предаване е имал някога в историята на телевизията в България. "Готов съм да пръсна с доводи мозъка на всеки, който спори с мен, просто защото съм сигурен в думите си." Не се зарича, че никога повече няма да се върне на малкия екран, но и не си го поставя като цел. Много зависи какво ще му предложат.

А междувременно в месеците, в които официално е безработен, Николас Цитиридис успява да подготви и второто си соло турне заедно с Комеди Клуб - "Човек без работа". Съвсем тематично, той го създава като "закачка и намигване" към всички, които се чудят какво прави един бивш телевизионер. "Ами живее си живота и прави турнета" - отговаря той кратко и ясно.

Снимка 662234

Източник: Личен архив / Comedy Club

След телевизията не само че има работа, а има и живот - колкото и да им е трудно на някои да си го представят. Затова той иска да ни го покаже нагледно, а и да ни разкаже всички истории, които е събрал по време на годините, прекарани в телевизията. Да ги разкаже на тези хора, които се смееха с него преди да стане водещ, но и на другите, които тогава разбраха за него и сега искат да го видят и в друга светлина.

За да няма изненадани, той прави уточнението, че Николаос от телевизията го няма и в "Човек без работа" ще видим много повече от него, отколкото за четирите години на малкия екран. Откровен, неподправен, без грим и точен сценарий, той обещава едно "брутално" шоу, в което не спазва добрия тон и език, на които е свикнал телевизионният зрител. И това му харесва. И го кара да се вълнува истински.

Турнето започва на 13 май от Велико Търново и засега има планира дати в 13 града, като предстои да се добавят още, сред които и София и Пловдив. Билети можем да си закупим от сайта на Комеди Клуб.

В съвсем различна светлина ще видим Николаос и в компанията на Боро Първи. Двамата се запознават покрай шоуто и винаги са си имали приказка. Рапърът го е потърсил в началото на януари и Цитиридис доста се е изненадал от предложението му да свирят заедно, защото възможностите си с палките определя като много под тези на професионалните барабанисти.

Снимка 662233

Източник: Личен архив / High Noir Studio

Предполага обаче, че "благият характер и съмнителната популярност" са накарали Боро Първи да избере именно него. И така, двамата правят няколко репетиции за месец и половина и се пускат в дълбокото като тръгват на турне с "Търсим си поводи".

Следващият им голям концерт е на 10 май в Mixtape 5. Николаос се надява хората да оценят това, което ще видят, защото "подобен концертен формат е рядкост по нашите географски ширини".

„Ревюта на вафли“, Николаос Цитиридис и книгата му „За вафлите и хората“

За вафлите и хората

Николаос Цитиридис, вафленият му блог и как една шега се превръща в книга

А след тези два повече от интересни проекта няма как да не се запитаме какво още ни готви Николаос Цитиридис. На този етап обаче той е лаконичен и само загатва, че "бомбата ще гръмне по-натам".

Точно в свой стил се шегува и че ако популярността му спадне, ще пусне свое порно, за да се оправят нещата. Е, надява се все пак да не се стига дотам. В политиката също не му се влиза, така че по-добре да продължава да ни разсмива както най-добре умее.