В NBA се изкарват милиони не от вчера или от днес, а от години. С всеки изминал сезон обаче ставаме свидетели на все по-високи възнаграждения.

Никола Йокич, NBA и спечелването на наградата за Най-полезен играч през сезона от сърбина

Момчето от Сърбия, което завладя NBA

Белите могат да скачат...

И ако преди години 30 милиона долара на година ни се струваха като огромна сума, то днес не чак толкова, защото има прекалено много баскетболисти, които печелят тези пари.

За изминалия сезон например Стеф Къри бе краля на заплатите в NBA със своите над 45 милиона долара на сезон. Но съвсем скоро Лигата на извънземните ще има нов повелител в това отношение.

Според Самс Чарания, който се слави с точните си източници, Денвър Нъгетс са предложили максимален контракт на звездата си Никола Йокич, а той се е съгласил. Това означава, че сърбинът ще подпише нов петгодишен договор с отбора на стойност 264 милиона долара.

Което пък означава, че Йокич ще взима около 52 милиона долара на сезон. Като идва и уточнението, че през последната година от договора си, той ще има така наречената опция на играча, която ще е на стойност 60 милиона долара.

От CBS Sport припомнят, че Никола Йокич бе избран от драфта в NBA през 2014 във втория кръг. И тогава бе напълно без известен и никой не е очаквал или възлагал надежди, че ще се превърне в една от звездите на NBA. Но е факт, че сърбинът спечели приза за Най-полезен играч през сезона в две последователни години.

Е, към момента му убягва титлата, но сме сигурни, че в близко бъдеще ще успее да постигне и това.