Не се случва често известните личности да споделят толкова лични моменти от живота си и мислите, които те предизвикват у тях. Изключение винаги е правила Яна Маринова. Наскоро актрисата сподели вълнуващо преживяване с порасналия си син в своя Instagram.

"Игра на доверие", Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев, Мартин Макариев и трейлър на филма

Яна Маринова и Луиза Григорова влизат в "Игра на доверие"

Трейлър на режисирания от Мартин Макариев филм

Яна Маринова изрази своята гражданска позиция по наболели в ежедневието ни проблеми, като представи за пример видео със своя вече пораснал син Никола, който преподава на деца в Гана.

"Щастлива съм, защото имам много да уча от него. Никола живееше и учеше от 14-годишен в пансион, сам в Германия. Ние (родителите му) живеехме в България. Когато синът ми споделяше за училището си, винаги ми е правило най-силно впечатление, че дисциплината е желязна, а някои от учителите, които той най-много харесваше бяха на по двайсетина години, с умения, знания, хъс и увлекателни истории за разказване", пише актрисата.

Тя допълва, че ако ученик им говори неуважително - наказва се с предупреждения, които при неспазване водят до изключване. Яна Маринова посочва, че дисциплина в тамошните училища не означава, че не можеш да спориш с учителите си по предмета или морален казус, но само с издържани аргументи и поведение.

По думите ѝ, за употреба на наркотици учениците биват изгонени без никакво предупреждение. За употреба на алкохол и и неподобаващо поведение - съответните наказания, водещи до повтаряне на годината.

Яна Маринова и наградата й за "Игра на доверие" от фестивал в Италия

Голямото постижение на Яна Маринова

Каква награда получи актрисата

"И всичко това в демокрация, не в комунизъм. Не виждам смисъл да посочвам проблемите. Всички ги знаем", завършва публикацията си актрисата.