"Леон: Професионалистът" от 1994 г. е филмът, с който Натали Портман изгрява в Холивуд. Тогава тя е едва на 12 години, но смело влиза в ролята на момиче, което става протеже на убиеца Леон (Жан Рено), след като семейството ѝ е убито. Сега, почти 30 години след излизането на филма, актрисата си спомня за него с малко... особени чувства.

Натали Портман, Lady in the Lake и инцидентът по време на снимките на сериала в Балтимор

Изненадващи проблеми за Натали Портман

Какви са неприятностите в Холивуд този път

"Това е филм, който все още е обичан и хората го свързват с мен повече от почти всичко останало, което съм правила досега, а и задвижи кариерата ми. Но когато го гледате сега, определено има някои неудобни, най-малкото, аспекти", споделя Натали Портман пред The Hollywood Reporter.

Припомняме, че момичето в главната роля на филма на режисьора Люк Бесон е влюбено в с години по-възрастния от нея Леон и многократно му признава чувствата си. В една от сцените 12-годишната Натали е оскъдно облечена и пее "Like a Virgin" на Мадона, а пък в друга - преобразена като Мерилин Монро запява "Честит рожден ден (г-н президент)".

Преди време в свое интервю актрисата Майуен ле Беско намеква, че "Леон: Професионалистът" е вдъхновен от връзката ѝ с режисьора Люк Бесон, която започва когато тя е едва на 15 години. Предполага се, че двамата обаче са се познавали откакто тя е била на 12 години - също толкова, на колкото е героинята на Натали Портман.

Тази история звучи още по-притеснително, като се има предвид, че през 2018 г. към Люк Бесон са отправени обвинения в изнасилване и сексуално неправомерно поведение. Режисьорът обаче категорично ги отрича.

Натали Портман пък нарича обвиненията "унищожителни" и казва, че е изненадана от тях и не е знаела Люк Бесон да е престъпвал закона по този начин докато е работила с него по филма "Петият елемент", който се снима три години след "Леон: Професионалистът".

Натали Портман, Бенджамин Милпие и как двамата отпразнуваха годишнина от сватбата си

Натали Портман и Бенджамин Милпие - 10 години по-късно

Обича ли актрисата да работи заедно със съпруга си

"Наистина не знаех. Бях просто работещо дете", казва актрисата.