Натали Портман е от онези звезди, които трупат последователи в социалните мрежи не с фотосесии по бански, а със стилни и далеч по-смислени постове. Тази крехка на пръв поглед актриса неведнъж е заемала твърда позиция по актуални социални теми от типа на полицейското насилие в Щатите, например.

Натали Портман, смъртта на Джордж Флойд, #defundthepolice, полицейското насилие и как актрисата си е променила мнението за полицията

Какво мисли Натали Портман за полицията

Актрисата променя гледната си точка

Оказа се, че има и свое виждане по отношение на едни от най-популярните класически детски приказки. През октомври 2020 г. не просто го споделя, а направо го излага черно на бяло в първата си до момента книга с басни Natalie Portman"s Fables.

Портман пренаписва "Полската и градската мишка", "Заекът и костенурката" и "Трите прасенца", защото не приема доминирането на силния пол в тях.

В австралийското телевизионно шоу The Project 39-годишната Портман обяснява, че дъщеря й е другата причина да издаде тази книга.

А когато водещата Лиса Уилкинсън казва, че е решила да не чете "Пепеляшка" на децата си, Натали отговаря, че "Всички тези истории за принцеси са доста проблематични.", цитират я от ET Canada.

Оксана Пашченко, Снежанка, Пепеляшка, Ариел и още бременни принцеси на Disney

Как изглеждат принцесите на Дисни бременни

Какво се върти в главата на една бъдеща майка

И уточнява защо е възмутена от тази за Пепеляшка - заради факта, че хем само на една дама може да стане изгубената обувка, хем принцът не помни лицето й, въпреки че е танцувал с нея предишната вечер. За нея това не само няма смисъл, но е и "много обидно".

Има логика.