Малцина от нас се замислят за негативните последици от това да си известен, камо ли какво точно се крие зад етикета "секс идол". Натали Портман, например, отдавна доказа, че е е много повече от привлекателна актриса и продължава да отстоява този свой образ зад кадър.

Натали Портман, „Пепеляшка“ и книгата й с авторски варианти на класически приказки

Защо Натали Портман е възмутена от "Пепеляшка"

Също и от някои класически басни

В новата автобиографична книга на автора Марк Харис - Mike Nichols: A Life, за покойния и прочут режисьор Майк Никълс, 39-годишната звезда споделя, че той е единственият по-възрастен мъж, който някога я е наставлявал, без да проявява "зловещи" елементи в поведението си към нея.

Портман добява още: "Мисля, че той беше истински феминист... той ме виждаше като креативен, интересен, талантлив човек. Това е най-рядкото, най-доброто качество и не много режисьори от неговото поколение го притежаваха."

Авторът припомня и как Никълс е покровителствал Натали, докато са снимали сцените от стриптийз клуба във филма "Отблизо". Поискал е одобрението на актрисата за по-деликатните кадри и се е съобразил с желанието й да изреже част от голотата.

Самата Портман не крие признателността си към това отношение и изразява желанието си един ден и тя да получи възможността да предложи такъв вид наставничество и насоки на друг човек, уточняват от Bang Showbiz.

И вероятно ще го направи и никога няма да забрави жеста, защото още преди време признава, че участието й във филми като "Професионалистът" и "Красиви момичета", когато е още тинейджър, я карат и до ден днешен да е по-внимателна по отношение на сексуалното си излъчване.

Натали Портман, сексуализирането ѝ като тийнейджър и как ѝ е повлияло това

Какво отне на Натали Портман сексуализирането й като тийнейджър

Не всико е било цветя и рози

И според нас й се получава, защото предизвиква преди всичко уважение заради таланта и интелекта си.