Една от големите изненади на Откритото първенство по тенис на Австралия тази година беше отсъствието на Наоми Осака. Японската тенисистка, която взе титлата на турнира през 2019 г. и 2021 г., изненадващо оттегли заявката си за участие дни преди започването на Australian Open.

Наоми Осака, Ролан Гарос, тенис турнирите и решението й да не участва в пресконференции и да не дава интервюта

Драстичното решение на Наоми Осака

Което ще засегне участието й на Откритото първенство на Франция

Феновете й, както и тенис анализаторите, останаха озадачени, защото Осака не е участвала в турнири от септември 2022 г. и освен това не е известно да страда от някаква контузия. Причината за отказа й се оказа доста по-приятна.

В официалния си профил в Instagram 25-годишната японска тенисистка обяви, че е бременна с първото си дете. "Нямам търпение да се завърна на корта, но ето какво се случва с мен през 2023 г.", гласи текстът към снимка, на която виждаме ехография от бременността й.

Осака допълва, че последните години са били трудни за нея - тя се бореше с депресия и психически неразположения, заради които спря да играе активно. "Едно от нещата, които очаквам в бъдеще е, детето ми да гледа някой от мачовете ми и да каже на някого: Това е мама."

"Ще се видим на Откритото първенство на Австралия през 2024 г.", завършва посланието й към феновете. Половинката на Наоми Осака и баща на бъдещото й дете - рапърът Cordae също сподели новината в профилите си в социалните медии.