В последните години все по-често получаваме поводи да бъдем скептични към конкурсите за красота. Все пак, от време на време имаме и лъч надежда, най-вече на международните финали.

Да, красотата е относително понятие, но на черното не можем да кажеш бяло. В този случай - на красивото да кажем грозно. И в подкрепа на тези думи идва изборът за новата Мис Вселена.

Финалът на 69-я конкурс се проведе на 16 май в Маями, Флорида. Участие в него взе и българската представителка, победителката от Мис България 2020 Радинела Чушева.

Снимка 531205

Източник: GettyImages

Погледите на целия свят обаче бяха насочени към друга жена - Мис Мексико Андреа Меса, която надви конкуренцията от 73 претендентки. Тя е на 26 години, от град Чиуауа. По професия е софтуерен инженер, но има всички качества за кариера в модните среди. Подвизава се и като модел, и като гримьор.

Снимка 531203

Източник: GettyImages

Освен това е активист и подкрепя правата на жените. Меса е запалена по здравословния и активен начин на живот, веган е, а в свободното си време обича да практикува екстремни спортове. Красавицата подпомага развитието на туризма в родния си град, в който е категорична, че има много какво да се види.

Снимка 531202

Източник: GettyImages

Мексиканката е не само всестранно развита личност, но и безспорно притежава всички визуални качества, за да бъде короната именно на нейната глава. А успехът й на Мис Вселена е поредното доказателство, че клишето за красивите и глупави жени е останало в миналото.

Снимка 531198

Източник: GettyImages

Снимка 531201

Източник: GettyImages

И, както самата Меса каза по време на конкурса, красотата далеч не е само начинът, по който изглеждаме, но и нашият дух, поведение и цялостна стойност като личност. А на нас не ни остава друго, освен да се съгласим напълно с нея.

Снимка 531204

Източник: GettyImages

Мексиканката получи короната от Мис Вселена 2019 Зозобини Тунзи, която бе нейно притежание цели две години, защото през 2020 г. конкурсът бе отложен заради пандемията.