Тази седмица се оказа съдбовна за Мерилин Менсън. Шок рок звездата беше обвинен от бившата си годеница Евън Рейчъл Ууд в емоционален и психически тормоз, както и в сексуално насилие.

Евън Рейчъл Ууд, Мерилин Менсън и обвиненията й срещу него за сексуално и психическо насилие

Евън Рейчъл Ууд разкри името на насилника си

И той е известна личност

Скоро след признанията още четири жени, имали връзка с Менсън, са готови да свидетелстват с подобни обвинения. Още преди да успее да отрече нещата, в които го уличават, 52-годишният Брайън Уорнър, както е истинското име на изпълнителя, получи още няколко "удара".

Звукозаписната му компания Loma Vista Recordings обяви, че прекратява всякакви промоционални дейности по новия му албум и че повече няма да работи с него в бъдеще.

AMC Networks съобщи, че спира излъчването на епизодите от антологичната хорър поредица Creepshow, в която Менсън участва. Фентъзи сериалът American Gods също заличава участието му.

"Заради обвиненията срещу Мерилин Менсън взехме решение да премахнем героя му от последния епизод, в който той участва", съобщават от компанията Starz. "Starz застават плътно зад всеки, който е жертва на тормоз."

Снимка 517097

Източник: GettyImages

От Creative Artists Agency пък потвърждават пред Vanity Fair, че Менсън "вече не ни е клиент". От изданието цитират и сенатора от Калифорния Сюзън Рубио, която е изпратила писмо до щатския прокурор, както и до директора на ФБР с призив да бъде започнато официално разследване.

Междувременно Трент Резнър от Nine Inch Nails публично се отрече от колегата си. Определи го и като "зъл човек, който би стъпил на главата на всеки с цел да успее и би пресякъл всяка морална граница", цитират го от ВВС.

След Евън Рейчъл Ууд и останалите четири жени, се появиха и нови свидетелства срещу Менсън. Те са от страна на модела Скарлет Капела, музикантката Клое Блек, актрисата Луис Кей Бел, собственичката на магазин Тори Лин - всички споделят подобни на Ууд истории. Стилиската Лов Бейли пък разказва, че Менсън я е заплашил с пистолет "Глок", опрян в главата й, допълват от ВВС.

На този фон се появи и Twitter признанието на бившия китарен техник от турнетата на Мерилин Менсън - Дан Клиъри, който казва, че всички са били свидетели на издевателствата на певеца над Евън Рейчъл Ууд. "Той просто я пречупи", пише Клиъри в официалния си Twitter профил.