По примера на своя съпруг, който все още не е признал категорично загубата си на изборите, Мелания Тръмп също държи фронта и се въздържа от обичайните официални действия.

Джо Байдън, президентските избори в САЩ, Джил Байдън и коя е новата Първа дама в Белия дом

Джил Байдън - от учител до новата Първа дама на САЩ

Какво не знаем за съпругата на новия американски държавен глава

Въпреки че от повече от седмица е пределно ясно, че новият държавен глава на САЩ е Джо Байдън, настоящото Първо семейство все още не е поздравило бъдещото за победата, нито е провело традиционните срещи на приемственост.

Само за сравнение, няколко дни след обявяването преди четири години, че Тръмп е спечелил над Обама, Мелания пиеше чай заедно с Мишел Обама по нейна покана в Белия дом. Поредният обичай, който бе нарушен...

Снимка 505554

Източник: GettyImages

Според източници, цитирани от CNN, засега в програмата на Първата дама до края на годината няма свободно време, което да отдели за среща с Джил Байдън. Разбира се, това може рязко да се промени, ако Доналд Тръмп все пак някога реши да се признае за победен.

С всеки изминал ден, в който семейство Тръмп отказва да признае предстоящата промяна в Белия дом, се затруднява преходът от настоящото към бъдещото Първо семейство на страната. Особено когато той не е подпомогнат от самите две двойки. А единственото успокоение е, че Джо Байдън е добре запознат с функционирането на институцията и проблеми няма да има.

Снимка 505553

Източник: GettyImages

За Първите дами преместването в Белия дом винаги е по-стресиращо преживяване и винаги е съпроводено с редица клюки и скандали. Госпожа Байдън обаче също е вряла и кипяла в политическата игра и нищо чудно негативите този път да са само за отиващата си Мелания.