Миналата седмица Меган Маркъл се появи на централния корт на Уимбълдън, за да проследи на живо поредния мач на своята близка приятелка Серина Уилямс. Херцогинята се настани в кралската ложа заедно с две свои приятелки и изгледа спортната среща, като не спря да се усмихва.

Дотук нищо необичайно. Но скоро след това появяване на тенис турнира заваляха безброй критики по адрес на Маркъл. А причина за тях стана забраната останалите зрители по трибуните да я снимат. Тя е доста неразбираема, тъй като Меган е публична личност, изявяваща се на публично събитие.

Организаторите на Уимбълдън определят като "истински кошмар" договорките с херцогинята. Тя е искала да изгледа мача на Серина "инкогнито", но междувременно да бъде настанена в кралската ложа.

Снимка 432511

Източник: GettyImages

Според правилата, за там си има стриктен дрескод, който изключва носенето на дънки. Но Маркъл е успяла да наложи своите правила и на всичкото отгоре е вкарала и двете си приятелки в ложата, което също е недопустимо.

А и изричното й изискване никой да не я снима със смартфона си е предизвикало смут и неодобрение сред присъстващите, които са били предупреждавани лично да не правят снимки, пише The Sun.

Меган Маркъл, Серина Уилямс и как се забавлява херцогинята на Уимбълдън

Меган на Уимбълдън, но не с Кейт

Когато херцогинята е в компанията на приятелки

Желанието на Меган да има лична неприкосновеност на корта, на който има десетки хиляди зрители, на мнозина звучи абсурдно. Други пък, най-големите й фенове, уважават нейното желание да може да изгледа на спокойствие тенис мача, без да бъде център на внимание.