Скоро след началото на връзката си с принц Хари, Меган Маркъл намали значително присъствието си в социалните мрежи. А покрай сватбата им през 2018 г., тя предпочете напълно да изчезне от интернет пространството и да комуникира единствено през официалния профил Sussex Royal.

Това нейно решение може би сме си обяснявали с писани и неписани правила от кралския протокол. Но съдейки по модернизацията, през която преминава монархията в последните години, надали това е основната и единствена причина. Най-малкото защото и след Мегзит Маркъл не се завърна в Twitter и Instagram.

При последното си участие в онлайн събитие херцогинята на Кеймбридж говори дълго по темата за социалните мрежи и нейното отношение към тях. И от думите й разбираме доста интересни подробности.

Тя е направила този "личен избор" (да стои далеч от социалните мрежи) по една-единствена причина - за да съхрани себе си и семейството си. За нея най-доброто в момента е да не знае нито какво мислят за нея хората и интернет пространството, нито и по какъв начин го изразяват.

Все пак, цялата омраза в социалните мрежи няма как да не стигне до нея по един или друг път. Tака миналата година херцогинята на Съсекс е била с усещането, че е най-мразената и коментирана личност в интернет. А подобно поведение може да бъде разрушително за емоционалното и психично здраве на всеки.

Меган не крие, че е успяла да се пребори с този труден период благодарение на медитацията, която за нея е ключът към решаването на редица проблеми, предава Daily Mail.

Маркъл споделя и мнението си за всички, които са "обсебени" от тези сайтове и този начин на общуване. За нея това е не само част от модерната култура, но и нездравословна пристрастеност, както всяка друга, затова и за нея тези хора са като наркомани.

Меган Маркъл, принц Филип и как херцогинята на Съсекс разочарова съпруга на кралицата

Меган ядоса и принц Филип

Той можа, а тя - не

Интересно е, че Меган тотално е променила мнението си за социалните мрежи и за това какво е приемливо да се споделя в тях. Докато се подвизаваше като актриса и преди принц Хари да стане част от живота й, тя имаше близо два милиона последователи в Instagram, където споделяше доста лични моменти от ежедневието си. Но явно тогава не е търпяла и толкова критика, колкото днес...