Прощъпулникът на Меган Маркъл в ангажиментите като член на кралския двор вдигна летвата на очакванията към нея доста високо. Вчера, 14 юни, херцогинята на Съсеск заедно с кралица Елизабет Втора присъства на откриването на моста Мърси Гейтуей в графство Чешър, и то без съпруга си, принц Хари.

Височайшите гости пристигнаха с кралския влак. Емблематичната машина на 150 години се използва рядко за придвижване от една точка до друга, защото това коства огромна сума на данъкоплатците. А Меган Маркъл имаше честта да се вози в луксозните вагони заедно с кралицата.

Снимка 362244

Източник: GettyImages

С подобна привилегия не може да се похвали съпругата на принц Уилям Кейт Мидълтън. Според британските медии, този факт налива допълнително масло в огъня между двете. Важно е да се подчертае, че и първият самостоятелен ангажимент на Кейт с кралицата бе едва около година след сватбата й.

А американската актриса изглежда видимо доволна от отредената й чест. Меган Маркъл не спря да се усмихва, но не успя да скрие и притеснението си от това да седи до кралицата. Тя говореше на ухото на Елизабет Втора и на няколко пъти успя искрено да я разсмее.

Снимка 362246

Източник: GettyImages

Разбира се, не можем да пропуснем и тоалетите на двете дами. Съпругата на принц Хари заложи на елегантен кремав тоалет на Givenchy, а кралицата не изневери на ярките цветове и задължителната шапка. Според експерти, цитирани от Daily Mail, изборът на неутрален цвят от страна на Маркъл е знак на уважение към кралицата - не цели да изпъкне до нея.

След официалното откриване на моста, съпроводено с тържествена програма, представителките на кралския двор посетиха и местната библиотека, където бяха топло посрещнати от местните. А после се отправиха отново към гарата за пътуване до Лондон с кралския влак.

Снимка 362247

Източник: GettyImages

В него кралицата и херцогинята прекараха нощта. В огромната машина има всевъзможни удобства, достойни за една кралица и една херцогиня. Влакът се движи с по-ниска от нормалната скорост, за да бъде пътуването още по-приятно.