Темата за расизма и трудностите, с които се сблъскват представителите на различните раси в САЩ, не е никак чужда на Меган Маркъл. Сега, когато бунтовете в САЩ след убийството на Джордж Флойд не стихват с дни, едно видео на херцогинята от 2012 г. стана отново популярно в социалните мрежи.

В него Меган, известна тогава като Рейчъл от "Костюмари", говори за расисткото отношение, на което е ставала свидетел още от малка, най-вече по адрес на майка й Дория, която наричали с "думата, започваща с Н". С нея също са си правили обидни шеги и са я наричали с какви ли не имена.

"Аз съм наистина горда от наследството си от страна и на двамата ми родители. Горда съм откъде идвам и накъде отивам", заявява актрисата.

Години преди да срещне принц Хари и да стане една от най-популярните жени в света, Маркъл изразява своята надежда обществото да стане по-широко скроено и да види положителното в разнообразието по света.

Тя си пожелава и един ден, когато има деца, хората да са по-отворени към останалите и приемащи промените. Надява се и светът да бъде по-толерантен, което ще го направи и много по-красив. 

Кралица Елизабет Втора, принц Хари, Меган Маркъл, Commonwealth Trust и какво ги обедини

Какво събра отново Хари, Меган и кралицата

Когато са на едно мнение

Е, синът й Арчи наскоро навърши годинка, но засега няма изгледи да има възможност да живее в така мечтаната от майка му действителност. Освен ако борбата с расизма в САЩ в този момент наистина не доведе до радикални промени...