Въпреки че са на хиляди километри от кралския двор, принц Хари и Меган Маркъл продължават да са ангажирани с някои инициативи в него. Пример за това е организацията Queen's Commonwealth Trust, която както под тяхно ръководство, така и на кралицата.

От името на тримата в профила й в Twitter се появиха няколко публикации в подкрепа на кампанията Black Lives Matter, която тече в социалните мрежи след смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд.

Още преди да стане част от кралското семейство, Меган Маркъл неведнъж е говорила за трудностите, с които се е сблъсквала в САЩ, като представител на две раси. Често изразяваше и позицията си срещу политиките на Доналд Тръмп.

Снимка 481814

Източник: GettyImages

Сега зад искането й за равни права и справедливост застана и Commonwealth Trust, в това число и съпругът й Хари, както и самата кралица, пише Marie Claire.

Според херцога и херцогинята на Съсекс, гласовете на младите хора са тези, които са способни да се борят с несправедливостта и расизма по света. А като глобална общност на младите лидери, Commonwealth Trust застава зад стремежа към справедливост и по-добър път. Защото "мълчанието не е опция".

В публикацията се казва още, че всички ние имаме силата за позитивна промяна. А сега е времето да се говори, времето за неудобни разговори, времето да се образоваме и да изградим заедно по-добро бъдеще.

Принц Хари, новият му живот с Меган Маркъл в САЩ и трудностите, с които се сблъсква

Когато принц Хари е просто обикновен американец

Докъде го докара Меган

С тази публична позиция, зад която стоят Хари и Меган, но не и без подкрепата на Елизабет Втора, се дава пореден ясен знак, че херцогът и херцогинята на Съсекс имат намерение да навлязат и в политическия и обществен живот на САЩ и да се превърнат в авторитети и зад океана. Нещо, в което не сме се и съмнявали.