На 24 юни Върховният съд на САЩ анулира конституционното право на аборт за жените в страната. Крайното решение предизвика гнева на много хора, а много популярни жени споделиха собствените си истории, свързани с аборта.

Медоу Уокър, туморът в мозъка и какво разкри за него дъщерята на Пол Уокър

Дъщерята на Пол Уокър и битката с тумора

Какво разкри самата тя в Instagram

Една от тях беше и дъщерята на покойния Пол Уокър.

"Днес правим крачка назад в историята и отбелязваме огромна несправедливост спрямо жените в САЩ", написа Медоу Уокър в публикация в Instagram. И допълни, че милиони жени трябва да вземат решение да направят аборт по една или друга причина.

"Аз също бях пред това решение, но през 2020 г. Когато светът се бореше с пандемията, аз трябваше да направя аборт", пише още 23-годишният модел. Тя допълва, че благодарение на грижите на лекарите в момента е щастлива и здрава.

"В свят, в който жените постоянно са поставяни на ръба, това ми се вижда като най-големият удар срещу тях. Да забраниш абортите не предотвратява абортите, а само безопасния начин да направиш аборт."

Медоу Уокър е само една от многото популярни личности, които останаха шокирани от решението на Върховния съд на САЩ. То дава възможност в отделните щати да бъдат въвеждани закони за пълна забрана на правото на аборт на жените, независимо от обстоятелствата, довели до него.