Голямата новина за нас, българите, след Оскари 2021 не е, че Мария Бакалова не грабна статуетката за поддържаща женска роля, а че успя да открадне сърцата на всички.

Мария Бакалова, Зендая, Риз Ахмед, Кери Мълиган, Брад Пит и най-добрите тоалетите от Оскари 2021

Пера, метри тюл и много злато - тоалетите на Оскари 2021

И Мария Бакалова е тук

Тя изживя своя звезден миг на червения килим, получи поздравления лично от Брад Пит, а всички водещи световни издания я наредиха сред най-добре облечените звезди на церемонията.

Актрисата не за пръв път се откроява със стил и класа, но толкова комплименти със сигурност не е получавала досега. И те са напълно заслужени, защото с визията си се нареди сред топ актрисите на Холивуд.

Снимка 528682

Източник: GettyImages

Vanity Fair ни вкарват зад кулисите и проследяват подготовката на Бакалова за най-важния ден в живота й.

Пред изданието тя споделя, че още преди началото на сезона на наградите винаги си представяла, че това ще бъде нейният "принцески" момент, в който героинята й Тутар, която си е откровена Пепеляшка, ще се превърне в истинска принцеса.

Снимка 528678

Източник: GettyImages

"И в истинския си живот съм Пепеляшка - защото съм една актриса от Източна Европа, която има огромната мечта да бъде звезда в Холивуд, но всички й казват, че това никога няма да се случи", пояснява тя. Е, определено успя да сбъдне и тази своя мечта.

Още в началото на сезона на наградите Мария и нейният стилист Джесика Пастър решават да се придържат към идеята за романтична история с принцески елемент. И краят й видяхме именно на Оскари 2021. Избират точно белия цвят, за да даде надежда, че всеки край е едно добро начало.

Снимка 528679

Източник: GettyImages

Бакалова привлече погледите на всички с красивата си бяла рокля на Louis Vuitton с гол гръб и дълбоко деколте. Този избор кореспондира и с това, което Брад Пит разкри за нея - че винаги се е вдъхновявала от Мерилин Монро. А всички сме виждали емблематичните й снимки с подобна, но по-къса бяла рокля.

Актрисата и нейната стилистка са единодушни, че искат тоалетът да е нежен, женствен - контраст на визията на Тутар, както и да е нещо, което е било актуално преди 20 години, ще бъде и след 20. А тюлът и кристалите определено са непреходна класика и в съчетание с излъчването на Бакалова ефектът е налице.

Снимка 528714

Източник: GettyImages

Червеното червило също е препратка към визията на Монро, както и поредното доказателство за смелостта на бургазлийката. А за прическата си тя разкрива, че е черпила вдъхновение от Грейс Кели, но нейният коафьор го е пречупил през своите модерни виждания.

Звездата от "Борат 2" направи повече от приятно впечатление и с избора си на бижута. Диаманти - непреходна класика и най-добрият приятел на всяка жена, както пееше именно Мерилин Монро. Пръстените, гривната, колието и обеците са на Moussaieff Jewels и допълниха прекрасно визията на българската принцеса.

Снимка 528680

Източник: GettyImages

"Да нося Louis Vuitton и Moussaieff, това е просто една сбъдната мечта", не крие вълнението си Бакалова. А ние сме сигурни, че не за последен път я виждаме в целия й блясък на червения килим и следващият ще е още по-прекрасна.